11 данъчни обвинени в корупция, спипаха 300 хил. лв. в домовете им

Крими

28-03-2018, 17:37

Снимка:

МВР

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Разследват данъчни за корупция

Рушветите вървели от 500 до 5 000 лева

11 данъчни служители са обвинени като част от организирана група, извършвала корупционни престъпления. Участниците в групата са заемали длъжности на различни нива в една от дирекциите на ТД НАП- София, като най-високата от тях е началник сектор, който е бил и ръководител на групата.

Подробности за проведената акция на ГДБОП и Специализираната прокуратура съобщиха директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов, ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев и заместника му Димитър Петров.

Получаваните сумите са варирали от 500 до 5 000 лв., уточни прокурор Гешев. Общият размер на намерените при претърсванията суми е близо 300 000 лв. в различни валута, включително и бижута. Организираната престъпна група е съставена основно от ръководители на екипи, които помежду си са разпределяли ролите си и са оказвали въздействие върху членовете на екипите.

Механизмът на получаване на парите е бил основно чрез т. нар. „контролирана покупка“, като след предварителна уговорка сред стоките е бил поставян плик с исканата сума. В някои от случаите директно са били взимани и стоки от търговските обекти.