Домът на хумора и сатирата представя „изобретенията“ на Детски научен център „Музейко“

Велико Търново Лайф

29-03-2018, 11:00

Снимка:

община Габрово

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Изложбата ще остане в Габрово до 31 октомври

На 1 април от 11 часа в зала 4 в Дома на хумора и сатирата се откриване пътуващата изложба „Изобретенията“ на Детския научен център „Музейко“ – София. Изложбата ще остане в Габрово до 31 октомври.

Така в Деня на шегата (46-ти рожден ден на Музея и ден на отворените врати) посетителите на Дома на хумора не само ще се посмеят, но и ще се почувстват откриватели.  Изложбата е посветена на сензационните открития на 19-ти и 20-ти век и представя едни от най-популярните приспособления, за които се знае твърде малко. Днес човек не може да си представи свят без технологии, но тяхното създаване и усъвършенстване е коствало усилията на много хора. С какво са променили съвременния живот Самюъл Морз, Александър Бел, Блез Паскал, Вилхелм Рьонтген и много други известни и не толкова известни изобретатели? Това и още много неща очакват посетителите в „Изобретенията“.

 

Експозицията увлекателно представя най-интересните моменти – от гениалната идея, през трудностите, до сензационните изобретения, променили живота на цялото човечество. Тук освен, че може да се научи много, всеки гост може и да изпробва – от телеграфа и рентгена, до „дядото” на смартфона.

 

 Изложбата е отворена за посещения от понеделник до неделя от 10 до 18 часа. Организирани групи (не повече от 25 човека) имат възможността да я разгледат само след предварителна заявка на http://humorhouse.bg/bg/muzeiko/muzeiko.html .

За индивидуални семейни посещения от Музея препоръчват дните неделя и понеделник.