Танцовият спектакъл “Светът на Алиса” омагьосва малки и големи в Опера Пловдив

Пловдив Лайф

29-03-2018, 12:46

Снимка:

Опера Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Със своята вълшебна визия спектакълът е подходящ за деца над 5 години, но интригува и възрастните с редица скрити философски послания от сюжета на Луис Карол

Опера Пловдив кани на премиерния танцово-музикален спектакъл “Светът на Алиса” от композитора Асен Аврамов на 31 март от 17 часа. В мултимедийното представление за малки и големи по книгата на Луис Карол затанцуват познатите ни герои Алиса, Белият заек, Червената Кралица, Гъсеницата, Херцогинята, Лудият шапкар и останалите обитатели на Света на Алиса.  На сцената излизат над 20 танцьори от международната балетна трупа на Опера Пловдив със солисти Реа Галамбош и Диан Райчев, както и колоритната Мая Бежанска заедно с младите актьори Стелиан Радев и Радослав Владимиров, които са с номинации „Икар” за дебют. Малките таланти от Академията на Госпожа Опера също танцуват на сцената като горски животни.
В спектакъла на хореографа Анна Пампулова и драматурга Анастасия Събева се обръща специално внимание на темата за объркването и изгубването на самоличността на малката Алиса, като това намира израз в умножаването на нейния персонаж. Водещ мотив е любовта, която води момичето не само в нейния причудлив Свят, а и реалността. Разнообразният хореографски почерк подсилва присъствието на нереалните герои и ги превръща от строги и страховити - в симпатични. Визията и костюмите на Борис Далчев и мултимедийната среда на Никола Налбантов допълват идеята за колоритност на картините, персонажите и действията на спектакъла. Музиката на Асен Аврамов успешно ни разкрива необятния и нереален свят на Алиса, в който героинята намира Валето като свой приятел верен.
Със своята вълшебна визия спектакълът е подходящ за деца над 5 години, но интригува и възрастните с редица скрити философски послания от сюжета на Луис Карол.