Общинският съвет на Стара Загора даде съгласие за изграждане на индустриална зона "Загоре"

Животът

29-03-2018, 13:14

Снимка:

Община Стара Загора

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

На Цветница Стара Загора дава старт на третата верига маратони в България

Старейшините дадоха съгласие, с 42 гласа „за“ - да бъде стартиран конкурс за изграждане на монумент/знак „Стара Загора – Център на Вселената“

Общинският съвет на Стара Загора гласува днес с 41 гласа "за" регистрацията на "Индустриална зона Загоре" ЕАД. Дружеството ще се управлява от Съвет на директорите, в който влизат Радослав Танев, Стефан Шоселов и д-р Румяна Грозева, които имат срок на управление от 3 години. Капиталът на дружеството е близо 5 млн. лева.
Съветниците дадоха съгласие с 42 гласа /от 51/ "за" да бъде започнат конкурс за изграждане на монумент/знак "Стара Загора - Център на Вселената". Обезпечен от инициаторите на идеята Пламен Русев и Николай Далаков е награден фонд от 6 хил. лева за първите три отличени идеи за пластика. Иновативната инициатива ще има за цел да развие алтернативен туристически бранд, който да повиши разпознаваемостта и интереса към града, както и да промотира хилядолетната история и богата култура на общината. Общинските съветници изгледаха 6-минутен клип, който разкри потенциала на изграждането на монумента в центъра на Стара Загора. Комисия в широк формат ще оцени предложенията, уточни вносителят Пламен Русев. Той допълни, че финансовата страна на проекта ще бъде решена също след обсъждане.
На второ четене бе приета Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за обществения ред при използване на превозни средства и общи площи. Редакциите за паркиране на автомобили по улици, площади и паркинги - общинска собственост, срещу заплащане за служебни нужди от предприятия, нестопански организации и лица, упражняващи свободни професии. Така в границите на "Зелена зона" те ще имат право да ползват "Служебен абонамент".
Подкрепено бе осигуряването на устойчивост на проект "Изграждане на 69 социални жилища в град Стара Загора".
По време на редовното заседание на общинските съветници бяха разгледани над 70 предложения.