Кампания "Моите приятели-плодовете и зеленчуците" във всички детски градини в Бургас

Деца и родители се включиха с голям интерес и желание в нея

Под мотото "Моите приятели - плодовете и зеленчуците" премина цялата седмица от 19 -23.03.2018г. в Детските градини в Община Бургас.

Деца и родители се включиха с голям интерес и желание в нея. През цялата седмица във всяка детска градина и всяка група се проведоха различни прояви, посветени на здравословното хранене.

На родителските табла бяха поставени детски творби на весели плодове и зеленчуци, изработени с различни техники. В групите бяха направени щандове и табла, на които имаше богат информационен материал по темата. Чрез дидактични, подвижни и интерактивни игри децата показаха знания за плодовете и зеленчуците, колко са полезни за нашето здраве. 

Проведе се и ревю, в което малките манекени представиха весели костюми на плодове и зеленчуци.

Родители проявиха творческо мислене и  се включиха  с интересно композирани неща от плодове и зеленчуци. В една от групите децата аранжираха красив букет.

В седмицата  от 26.03.2018 - 30.03.2018 г. ,,В света на млякото се потопи и вкусни факти научи",  децата от групите в детските градини отновно ще се занимаваха с  начини за проготвяне на здравословната храна.  Те научиха много интересни факти за начина на хранене,  проследиха пътя на млякото от фермата до продуктите в магазина.

След това влязоха в ролята готвачи и с помощта на родителите си приготвяха здравословна храна.