Средно по 170 души на вечер са нощували в Столичния кризисен център

Животът

31-03-2018, 13:55

Снимка:

wikimedia

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Когато метеорологичните условия са били по-лоши е имало над 200 души на ден

Екипът на Кризисния център си е свършил работата перфектно и сме се погрижили за всички постъпили адекватно. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” директорът на Кризисния център за настаняване на бездомни лица в София – Пепи Джуренов във връзка с работата на центъра този сезон.

"До сега не сме върнали нито един човек, който е бил в нужда. Използвали сме допълнителни легла, походни легла, матраци и сме успявали да настаним всички нуждаещи се“, допълни още той.

„От социалната услуга на Столична община са се възползвали средно 170 души на вечер. Когато метеорологичните условия са били по-лоши е имало над 200 души на ден“, каза още директорът на Кризисния център за настаняване на бездомни лица в София. Той уточни, че в сравнение с миналата година броят на настанените се е увеличил.

„В Кризисния център има двама социални работници, които работеха през цялото време и продължават да работят по подобряването на качеството на живот на хората и им помагат за тяхното бъдеще. Те ги насочват към друга социална услуга, опитват се да им намерят работа, издирват техни близки и роднини, които да се грижат за тях. Освен това има и шестима социални асистенти, чиято задача е да се грижат непосредствено за настанените. Те ги преглеждат за паразити, помагат им да се настанят, помагат им при изпълнението на техните битови нужди при необходимост“, допълни още Пепи Джуренов.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"