ДБДС има готовност за обслужване на желаещи да подменят документите си за самоличност

Животът

02-04-2018, 08:12

Снимка:

Пресцентър МВР

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Заявление за подмяна на лична карта и паспорт може да подадете и преди изтичане срока на тяхната валидност, уточняват от ДБДС

С оглед наближаващите празници и планирани пътувания, Дирекция „Български документи за самоличност“/ДБДС/ напомня на гражданите да проверят предварително датата на валидността на документите си. Към момента няма натовареност в звената на БДС в СДВР и ОДМВР.
Заявление за подмяна на лична карта и паспорт може да подадете и преди изтичане срока на тяхната валидност, уточняват от ДБДС.
ПРИПОМНЯМЕ:
В случаите, когато личната карта е с изтекъл срок, повредена, унищожена, изгубена или открадната, срокът е до 30 дни да се подаде заявление за издаване на нова лична карта.
В тримесечен срок след изтичане срока на валидност на паспорт, той следва да бъде върнат. Не е задължително подаване на заявление за издаване на нов паспорт.
Всеки български гражданин, който живее на територията на страната, е длъжен в срок до 30 дни след навършване на 14-годишна възраст да поиска издаването на лична карта.
Гражданите, притежатели на български лични документи, са длъжни да ги пазят от повреждане, унищожаване или загубване.
Гражданите следва да имат предвид, че по време на официални празници, звената БДС не работят.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен