Роси Денчева се класира за 1/4-финалите на международния турнир в Кипър

Плевенчанката записа втора победа в турнира – над Тансел Чич от Кипър

Трима български тенисисти се класираха за 1/4-финалите на международния турнир до 12 г. в Лимасол, Кипър.

Георги Георгиев (ТК „Свиленград“) постигна категорична победа над Тудор Нарсис Поповичи от Румъния и го отстрани след 6:1, 6:0. В спор за място на полуфиналите утре той ще срещне Хрис Спиру от Гърция.

За 1/4-финалите при момичетата се класираха и Росица Денчева (ТК „Плевен 90“), и Емма Фантусис (ТК „Изида“, Добрич). Роси днес записа втора победа в турнира – над Тансел Чич от Кипър с 6:2, 6:0 и утре играе с друга представителка на домакините.
Фантусис пък надигра Александра Панайотоглу от Гърция с 6:2, 6:2. Българката участва с „уайлд кард“ в турнира и почива в първия кръг.

За жалост, останалите ни тенисисти загубиха своите мачове. Павел Маринов (ТК „Супер спорт“, Варна) отстъпи пред Костянтин Манташ от Украйна с 3:6, 4:6. Ангел Владов (TK „Супер спорт“, Варна) падна от Фади Бидан от Ливан с 4:6, 3:6. Александра Ляпева, която също почива в първия кръг, не успя да се справи с Ева Мариа Йонеску от Румъния и напусна надпреварата след 0:6, 1:6.

Георгиев, Маринов, Денчева и отпадналата вчера Каталина Петрова (ТК „15:40“, София) са част от „А“ националния ни отбор до 12 г. и участват в турнира, благодарение на програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант“ на БФТ и нейните партньори „Адвент Груп“, „Асикс“ и „Гроугрийн Юръп“ АД. Треньор на тима ни е Даниел Ангелов.