С вкусотии помагат на деца в социалните домове край Созопол

Животът

04-04-2018, 12:37

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

За набирането на средствата чрез откупки на ястията се включиха много жители и гости

Великденският кулинарен базар, организиран от община Созопол с благотворителна цел, набра 1 400 лв. Средствата ще бъдат разпределени между децата от Центъра за настаняване от семеен тип в с. Атия ,Центъра за обществена подкрепа- Созопол и ЦСРИ-гр. Черноморец. За набирането на средствата чрез откупки на ястията се включиха много жители и гости на Созопол.
Майстори на кулинарните изкушения от созополски фирми,ресторанти и неправителствени организации, кметство Равадиново и кметство Равна гора,Детска млечна кухня, Домашния социален патронаж , родителски комитет към ДГ „Снежанка“ , Клуба на пенсионера „Чайка“- Созопол, сладкарски фирми, граждани и и служители на общинска администрация предоставиха свои готварски и сладкарски произведения, за да се осъществи за девети пореден път благородната инициатива,която се проведе в р-т “Селена“.
Благотворителният Великденски кулинарен базар бе открит от кмета на Община Созопол Панайот Рейзи, който поздрави участниците за великолепните експонати и за постоянството, с което участват в благотворителната инициатива. „ Това събития стана традиционно за Созопол и аз се радвам, че вие участвате всяка година и със всяка година желаещите да предоставят благотворително своите сладкиши, ястия и сувенири се увеличават. Една благородна инициатива, която обединява жителите на Созопол и жителите на общината в името на истински хуманна кауза- да помогнем на децата от нашите три социални центрове и да покажем нашата съпричастност и подкрепа в тези светли християнски празници, заяви кметът Панайот Рейзи.
Той призова присъстващите да отворят сърцата си за добрата кауза и сам даде пример като направи първата откупка, с което даде старт на Великденския базар.
Със свои експонати –сладкиши и великденски сувенири участваха и ЦСРИ-гр. Черноморец и ЦОП-Созопол, а децата от Дома в с. Атия бяха специални гости на събитието.