С жребий бяха прекратени мандатите на четирима членове на КЕВР

Политика

04-04-2018, 16:32

Снимка:

България утре

Автор:

Моника Гаджанова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Сменят с жребий двама от членовете на КЕВР

Мандатите на четирима членове на КЕВР бяха прекратени на случаен принцип. С местата си в Комисията за енергийно и водно регулиране се разделят Александър Йорданов, Георги Златев, Валентин Петков и Ремзи Осман. Имената на отиващите си бяха определени с жребий, изтеглен по време на заседание на Комисията по енергетика в Народното събрание.

Така на практика половината от осемте редовни членове на регулатора си тръгват от него.

Предложения за нови членове на Комисията за енергийно и водно регулиране могат да се правят от народни представители и парламентарни групи до 17 април включително. След това Комисията по досиетата ще направи проверка на кандидатите. Гласуването за нови членове на КЕВР ще бъде явно, като за избран се смята кандидатът, получил повече от половината гласове на присъстващите народни представители в пленарна зала.

Двама от новите членове ще бъдат със стаж в областта на енергетиката, един – в областта на водоснабдяването и канализацията, а един ще се присъедини към юридически екип.

Евгения Харитонова, Светла Тодорова, Владко Владимиров и Димитър Кочков остават комисари в КЕВР. На поста си остава и председателят Иван Иванов.