След празниците София ще е домакин на неформален съвет по околна среда

Животът

05-04-2018, 15:24

Снимка:

pixabay

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Ще се обсъдят три важни теми: качеството на атмосферния въздух, по-доброто регулиране, изменението на климата

На 10 и 11 април в София ще се проведе Неформален съвет по околна среда и води в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС. Това съобщиха от пресцентъра на Представителството на ЕК в България.

Неформалната среща на министрите на ЕС по околна среда ще бъде съсредоточена върху три важни теми: качеството на атмосферния въздух, по-доброто регулиране, изменението на климата.

Замърсяването на въздуха е сериозен екологичен и социален проблем, който поставя много предизвикателства, свързани с управлението и намаляването на вредното въздействие на замърсителите. Това е въпрос, който се нуждае от разглеждане, тъй като пред него са изправени както отделните държави, така и ЕС като цяло.

През ноември 2017г. Европейската агенция за околната среда (ЕАОС) и Европейската комисия пуснаха един нов европейски индекс за качеството на въздуха, който позволява на потребителите да проверяват текущото качество на въздуха в различните градове и региони на Европа. Индексът се придружава от нови национални информационни документи, които съдържат актуализирана информация за качеството на въздуха за страните членки.