Ако сте деца с талант, пробвайте със „Земята, пчелите и хората“

Бургас Лайф

06-04-2018, 16:00

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Млад талант се отличи на международен китарен конкурс

За всяка рисунка ще се гласува онлайн с поставяне на лайк във фейсбук страницата на събитието

Започва 2-то издание на детския конкурс за рисунка "Земята, пчелите и хората". Той е посветен на Международния ден на Земята- 22 април, а целта му е да насочи вниманието към глобалния проблем с изчезването на пчелните семейства.

Негови организатори са Oбщина Бургас, Областна дирекция "Земеделие", Пчеларско сдружение - Бургас, Център за подкрепа на личностното развитие и Пчелно стопанство "Чист мед-Киров".

За всяка рисунка ще се гласува онлайн с поставяне на лайк във фейсбук страницата на събитието: Конкурс за рисунка "Земята, пчелите и хората". Изложбата на творбите ще бъде подредена в Експо център "Флора Бургас".

Жанровият обхват е живопис, графика (рисунка, карикатура), скулптура и приложно-декоративни творби (стъклопис, керамика, кукли) по избор. Наградният фонд включва  предметни, тематични награди и сертификати за участниците. Допълнително ще бъде поощрен всеки клас с екскурзия до музея на пчелите в община Несебър, с. Кошарица.

Наградите на участниците ще бъдат връчени на 20 април от 17.30 часа на тържество по случай Деня на Земята в Експо център "Флора Бургас".

Списък на победителите и творбите ще бъде публикуван във фейсбук страницата на събитието, страницата на ЦПЛР - odk-burgas.com, фейсбук страницата на Пчеларско сдружение Бургас и във вестник "Български фермер"- медиен партньор на конкурса.

Община Бургас и Областен фонд "Земеделие" за пореден път показват своята съпричастност към световния проблем за изчезване на пчелните семейства и се включват в екологичното движение за опазване на пчелите като изключително важни за живота на земята и хората.