Творби от музикалната класика ще прозвучат на концерта "Детски хор и приятели" в Добрич

На 14 април от 11.30 часа

Творби от музикалната класика ще прозвучат в програмата на инициативата "Детски хор и приятели" в Добрич, съобщават от общината. Събитието ще привлече ценители на хоровото изкуство в Огледалната зала "Нели Божкова" на 14 април.
Детският хор "Маестро Захари Медникаров", който отправя поканата за съвместния концерт, вече има над 50-годишен творчески път. Под диригентската палка на своя създател и дългогодишен ръководител, чието име носи, хоровата формация печели първи награди на международния конкурс за полифонична музика в Арецо, Италия, на международния хоров радиоконкурс на ВВС "Нека пеят народите", на Европейския младежки музикален фестивал в Неерпелт, Белгия, и други. На концерта Детският хор ще представи заедно с творческия си ръководител Росица Дурмушлийска част от богатия си репертоар от православни песнопения, творби от предкласиката, класиката, романтизма и произведения на съвременни автори.
Заедно с Детския хор на сцената ще излязат дамската хорова формация "Мистика" от Добрич, смесеният хор "Черноморски звуци" и вокална студия "Съншайн" от Балчик. Входът за концерта е свободен.