В 13.00 часа днес Добричкият окръжен съд ще обяви решението си за Желяз Андреев

Крими

11-04-2018, 11:25

Снимка:

Ангел Радилов/Добрич утре

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Един час продължи заседанието на ДОС  днес сутринта, където бе разпитан 29-годишния Желяз Андреев. В 13.00 часа съдът ще обяви решението си относно  искането на прокуратурата  за временното задържане на Желяз Андреев за срок до 60 дни.

Припомняме, че 29-годишният мъж е издирван със заповед за арест, издадена от Областния съд на Южен окръг на Флорида, САЩ, по две обвинения -  за измама към държавата и експорт на стоки без лиценз. Лицето е задържано за срок от 72 часа от Окръжната прокуратура в Добрич.  В този срок ще бъде изготвено искане за временното задържане за срок до 60 дни на Желез А. на основание договора за екстрадиция между правителството на Република България и правителството на САЩ, което ще бъде внесено в Добричкия окръжен съд.

В момента се чакат материалите по преписката срещу българския гражданин. Престъпленията, в които мъжът е обвинен, отговарят на измама и контрабанда по българското законодателство.  Те са наказуеми и по законите на САЩ с лишаване от свобода за максимален срок от 20 години.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен