Роси Денчева се срещна с едни от най-изявените тенисисти в света (Снимки)

Плевенчанката е на лагер в академия "Муратоглу"

Младите родни таланти Росица Денчева и Робен Гавани участваха в едноседмичен лагер "ChampSeed" в в академия "Муратоглу". Това е иницитива на тенис академията Муратоглу, при която едни от най-талантливите подрастващи деца от цял свят се събират заедно за да тренират в рамките на седем дни, информират от БФТ. Това става под ръководството и супервизията на Патрик Муратоглу, в една от най- добрите тенис академии в Европа. Националният треньор Даниел Ангелов също бе поканен за участие в това престижно събитие.

"Това е страхотен опит за тези две млади български надежди. Винаги е добре когато тренираш в такава обстановка - с тези състезатели и този треньорски щаб“, заяви Ангелов. „Въпреки лошото време организаторите се постараха да откликнат на всяко наше желание или молба. Ползата от лагера е несъмнителна. Децата успяха да погледат и тренировките на едни от най-изявените тенисисти в света като Джокович, Зверев, Гофен, Раонич и Бердих. След това имаха възможност да се снимат с тях, а това им подейства изключително вдъхновяващо. Денчева и Гавани се представиха на изключително добро ниво. Благодаря на БФТ, за подкрепата и съдействието, което ни оказа във всяка една област“, допълни Даниел Ангелов.

През миналата година Росица Денчева и Робен Гавани спечелиха титлите от най-силния международен турнир по тенис в света за момичета и момчета до 10 г. "Смриква Боул" в Хърватия.