Цацаров: Вие сте героите на днешния ден, това е постижение за всеки от Вас и е повод за Ваша гордост

Животът

16-04-2018, 15:24

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Близо 200 студенти, редовно и задочно обучение, получиха дипломите си за завършено висше юридическо образование

В днешния 16 април, който се отбелязва Денят на българската конституция и на юриста, студентите, завършили „Право“ в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, получиха своите дипломи за успешно завършили висшето си образование.

На официалната церемония присъства и главният прокурор на Република България Сотир Цацаров. Спортната зала на университета бе препълнената със студенти, родители и преподаватели.
Приветствие за успешното дипломиране и благодарност към преподавателите от името на кмета на Община Пловдив Иван Тотев отправи заместник-кметът Георги Титюков. Заедно с директор дирекция „Правно-нормативно обслужване“ Илиян Иванов пожелаха много успехи в професионален план на випускниците.
„Вие сте героите на днешния ден, това е постижение за всеки от Вас и е повод за Ваша гордост“, обърна се към присъстващите главният прокурор Сотир Цацаров.
„Първо бъдете човеци, после юристи. Правото е изкуство на доброто и справедливото“, припомни председателят на Пловдивската адвокатска колегия Стефан Левашки.
„Ученето не приключва днес, то продължава оттук-нататък“, заяви председателят на Общински съвет Пловдив Савина Петкова.
Кристиян Райчев, отличник на випуска получи скулптура на лъв и фототипно издание на „История славянобългарская“ лично от главния прокурор. На своите колеги той припомни, че „Познанието дава сила, а със силата идват и отговорностите. Отстоявайте позициите си и преследвайте целите си“, заключи младият юрист.
Близо 200 студенти, редовно и задочно обучение, получиха дипломите си за завършено висше юридическо образование в ПУ „Паисий Хилендарски“. От тях 17 са отличниците на Випуск 2017 на Юридическия факултет.