Цветан Цветанов в Смолян: Най-хубаво е да си президент в България, само намираш кусури

Политика

16-04-2018, 16:37

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Позицията на България за международната обстановка кореспондираше с тази на ЕС

„Най-хубаво е да си президент в България. Нищо не зависи от теб, само намираш кусури“, това заяви пред журналист в Смолян председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов по повод лекцията на Румен Радев в УНСС.

„Уважавам президентската институция, но за съжаление Румен Радев, заедно с БСП, има антиевропейско поведение“, коментира още Цветанов.

„Макар и президентът да е посещавал различни общини в България, колко от проблемите им е решил?“, попита още председателят на ПГ на ГЕРБ. Той припомни случая в Свищов, когато беше изолиран от срещата на Радев с кмета на града. „Когато обаче после стана време за същинското решаване на проблемите, кметът дойде при нас. Той бе независим кандидат, подкрепен от БСП, но това означава ли, че не трябва да работим заедно? Не е важно от коя партия си, а дали те е грижа за хората“, категоричен бе Цветанов.

Относно международната обстановка и позицията на България за ударите в Сирия Цветанов коментира така: „Наскоро имаше заседание при премиера във връзка с усложнената международна обстановка. Позицията, с която излязохме впоследствие, кореспондираше с тази на ЕС. Не бива да обслужваме чужди интереси. Гарантирането на сигурността ни минава през членството в ЕС и НАТО. Който си мисли друго е в голяма заблуда“.