Американци ще запознаят животновъдите в Добричка област с иновации в млечното говедовъдство

Добруджанци

17-04-2018, 09:41

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

В Кърпелево застреляха две крави

Крави пасат на натоварено кръгово в столицата

Животновъдите ще посетят семейна ферма за мляко в региона

Представители на американската индустрия ще запознаят животновъдите в Добричка област с иновациите в генетиката в млечното говедовъдство и как се управлява успешно млечна ферма, съобщава БТА. Събитието, за което поканата идва от представителството на Американския департамент по земеделие към посолството на САЩ в София, ще се състои на 20 април в Добрич.
За последните иновации в генетиката и развъдната работа в млечното говедовъдство в САЩ ще говори Джей Уейкър, президент и изпълнителен директор на националната асоциация на развъдчиците в животновъдството. Новите тенденции в храненето в млечното говедовъдство в САЩ ще представи Скот Йенсен от Университета на Айдахо, информират организаторите. Разисквания ще има и по темата за хранителните/фуражни рецепти със соя и соеви продукти за преживни животни за подобряване на производството на мляко, по която ще говори д-р Яни Кихая, регионален представител за Централна и Източна Европа на Американската соева асоциация.
Животновъдите ще посетят семейна ферма за мляко в региона, където ще се състои и практическата част на форума, посочват организаторите. Там лекторите ще поставят акцент върху управлението на млечното стадо във фермата - развъдна работа и репродукция.