Живко Тодоров: Стефан Данаилов е велик човек и приятел на Стара Загора

Мисия

17-04-2018, 13:15

Снимка:

Община Стара Загора

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стефан Данаилов идва в Бургас с „Романът на моя живот“

С нестихващи аплодисменти препълнената зала благодари на Стефан Данаилов за невероятната вечер

В незабравима вечер за старозагорци се превърна премиерата на книгата „Романът на моя живот“ на Стефан Данаилов. В залата на Операта дойдоха млади и стари, за да видят и чуят своя любимец. Тук беше и кметът на Стара Загора Живко Тодоров, както и заместниците му Йордан Николов, Иванка Сотирова, Красимира Чахова и Янчо Калоянов.

 „Много харесвам Стара Загора. Реших тук да покажа спектакъла, с който моите студенти ме изненадаха на 75-годишнината ми. Играл съм на сцената на Операта, преди да изгори. Затова много ме заболя, когато стана белята. Няма нищо по-страшно от това да се запали сцена“, сподели Стефан Данаилов. Затова като министър направил всичко възможно да се дадат 1.5 млн. лв. за възстановяването и.

С присъщия си бохемски изказ той разказа случки от посещенията си в Стара Загора - как като млад отишъл на посещение в болницата и много му харесали старозагорските медицински сестри, та чак бил готов да се разболее, за да остане да го лекуват.

„Аз съм много щастлив, че съм тук, моят живот беше повече весел, отколкото тъжен“, сподели обичаният актьор.

Той покани на сцената кмета на Стара Загора Живко Тодоров, с чието съдействие се  осъществява премиерата на книгата му.

„Чувствам се смутен в компанията на такава велика личност, чувствам се като ученик. Стефан Данаилов е човек и приятел на Стара Загора. Благодарим му, че е при нас, искам да го поздравя за всичко, което направи за България и за Стара Загора“, каза Живко Тодоров. Той също припомни заслугата на Данаилов за възстановяване сградата на Операта. „Мислих си, как може един толкова велик човек да бъде толкова земен. Това просто е Стефан Данаилов“, допълни градоначалникът.

На сцената излезе и старозагорският депутат Драгомир Стойнев, който заяви, че Стефан Данаилов е неговият мастер в политиката.

Учениците на великия актьор  представиха части от книгата с разкази за живота му от първото участие във филма „Следите остават“ до последните години от неповторимия му живот.

С нестихващи аплодисменти препълнената зала благодари на Стефан Данаилов за невероятната вечер