ПР-ът на Иванчева - как се прави личен рейтинг с държавна заплата?

Политика

18-04-2018, 20:19

Снимка:

Кадър - БНТ

Автор:

Габи Иванова

Всичко от Автора

Кърджилов за Прокуратурата: Пълни смешници, парите са подхвърлени

Впечатляващо безочие демонстрира ПР-ът на арестуваната със 70 хил. евро кметица на Младост Десислава Иванчева. Петър Кърджилов, който иначе се подвизава като лице на „Зелените“, обяви в национален ефир, че парите били подхвърлени, а Прокуратурата – „пълни смешници“.

Кърджилов, за когото неофициално се говори като за „сив кардинал“ в община Младост, спретна истински цирк по БНТ.

Първоначално ПР-ът отказа да седне до икономиста Владимир Каролев и остана на диван отстрани в студиото.

„Преди балотажа в Младост бях на предизборно събитие на Иванчева и тя каза, че ще нарушава закони“, заяви Каролев.

„Този е лобист на олигархията. Да напусне студиото и тогава ще говоря“, тръгна с обиди ПР-ът на хванатата в крачка кметица.

„А ако направя три лицеви опори, ще говориш ли?“, предложи Каролев и отиде да прави упражнения на дивана, а Кърджилов застана на определеното му от екипа на БНТ място.

„Пълни смешници са тия господа, които дадоха пресконференцията (за Прокуратурата). Тази акция е подобна на задържането на Николай Цонев, когото нарекоха "абсолютен престъпник". Не дадоха отговори има ли отпечатъци по банкнотите. Служебната кола се ползва от различни хора в общината. Преписки не е забавяла, тя има политика за социална отговорност“, заяви политикът от „Зелените“, който според непотвърдени информации върти администрацията в Младост с протести и зулуми.

Така ПР-ът на Младост и Десислава Иванчева, който реално и досега се води на държавна служба и съответно – заплата, демонстрира нулево уважение към държавните институции. Втори ден след ареста, Кърджилов, който сам определя себе си като „експерт по кризисен ПР“, не е спрял да обвинява Следствие и Прокуратура във фабрикуване на улики.

А трибуната, която медиите му предоставят в качеството му на ПР, смело използва за политически коментари и трупане на личен рейтинг.

Това не му е дори първо подобно провинение. Малко хора помнят, но в края на 2017 година на същия Кърджилов му се наложи да напусне пресцентъра на БАН. Причината – занимавал се само да организира протести и да пише писма от свое име. Не се колебаел обаче да ползва авторитета на Българската академия на науките. Не се отказвал и от държавната заплата. 

„Според мен Христо Иванов и ДЕОС правят грешки, като се опитват да защитят коалиционния си партньор. Може Зелените да не са виновни, а само тя. Откакто тя е кметица, и на мен са ми се оплаквали, че иска пари и че бави процедури“, каза след това Каролев, който отново беше завъртял мястото си с Кърджилов.