Фандъкова: Иновацията и зелените политика са приоритет във визията ни за развитие

Приветствам създаването в София на Център на Европейския институт за иновации и технологии

Във визията ни за развитието на града поставихме иновативните решения и зелените политики като приоритет. Нашите усилия са насочени към това да прилагаме иновациите в управлението и проектите за града, с които подобряваме живота на хората. Паралелно с това, общината търси иновативни решения при изпълнението си на ежедневните задачи. Това каза кметът Йорданка Фандъкова по време на инициативата „ Ден на осведомеността“, организирана от Европейският институт за иновации и технологии и Министерството на образованието и науката. Събитието цели да насърчи и подкрепи нова вълна от български иноватори.

Приветствам създаването в София на Център на Европейския институт за иновации и технологии. Съвместната ни работа с Европейския институт за иновации и технологии ще повиши опита, капацитета и ще отвори възможности за бъдещо развитие. Това е огромна възможност за младите, образовани и иновативни хора, както и за развитието на града ни, каза още Фандъкова.

Столичният кмет припомни, че София изработи и прие Общинска стратегия за интелигентна специализация.

Кметът Фандъкова посочи и част от събитията, на които столицата е домакин и които създават среда за комуникация и партньорство като Фестивалът „Уебит“ и „Иновейшън експлорер“.

"През лятото на тази година със съдействието на еврокомисаря Мария Габриел в София ще се проведе Дигитална асамблея", посочи още столичния кмет.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен