Турнир по конен спорт „Купа София“ на 5 май в Южния парк

Мисия София

19-04-2018, 17:09

Снимка:

Столична Община

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Градските турнири са с дълга история и представляват вълнуващо зрелище и преживяване

На 5 май, събота, в Южния парк в столицата, ще се проведе първият градски турнир по конен спорт. Събитието се организира със съдействието на Столичната община, предадоха от Столична община.

В годината, когато София е Европейска столица на спорта, по примера на градове като Париж, Берлин, Лондон, Виена, Монако и дори Ню Йорк, турнирът е организиран на място, където хора намират забавление и отмора за цялото семейство.

Градските турнири са с дълга история и представляват вълнуващо зрелище и преживяване – редом с градската среда зрителите се радват на мощта, благородството, красотата и таланта на исторически най-древните партньори на хората в тяхното развитие – конете.

Събитието в съботния 5 май включва състезание по прескачане на препятствия и демонстрация на обездка - дисциплината която разкрива най-изящните движения, постигнати едновременно кон и ездач. В организацията участва Българска федерация по конен спорт и конна база „НИЕСА“.

Най-силните български състезатели в дисциплината „Прескачане на препятствия“ вече се записаха, а сред участниците са също децата-шампиони на България и призьори от балкански турнири.

Входът за събитието е свободен.

За всички любителите на конете, които искат да усетят близостта с животните е предвидено отделно пространство, където най-малките могат да се качват на понита, да се докоснат до големите коне-спортисти; да се снимат, да получат автографи от състезателите, да черпят животните с любими конски лакомства – захарчета, моркови, ябълки.

Турнирната програма ще протече в часовете между 11 и 16 ч, достъпът за публика е напълно свободен и всеки може да избере къде да застане и кой етап от надпреварата или от демонстрационната програма да проследи.