Цветанов: Ясно е, че президентът гледа на Изток и саботираше модернизацията на армията

Политика

20-04-2018, 09:35

Снимка:

бТВ-стоп кадър

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Цветанов: Позицията на президента предвиждаше излизане от ЕС и НАТО

Работата ми като народен представител е отстоявам евроатлантическите ценности, заяви той

„За всички е ясно, че президентът гледа на Изток, че той саботираше процесът за модернизация на армията в България”, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в предаването „Тази сутрин” по bTV.
След заседанието на КСНС, което се проведе вчера, Цветанов заяви, че становището, представено от президента и неговите експерти, навеждало на мисълта за излизане от ЕС и НАТО.
От „Дондуков 2” определиха твърденията на Цветанов като манипулативни и публикуваха работната версия на становището.
„Ако направите съпоставка с проекта, който беше прочетен от президента, и становището, пуснато по-късно, ще видите, че те говорят за позиция, която кореспондира с тази на Русия”, коментира Цветанов. И обясни, че реакцията му била спонтанна.
„Моята работа като народен представител е да изразявам мнение и да отстоявам евроатлантическите ценности. Аз никога не съм приклякал, за да целувам ръка на представители на чужди вероизповедания”, коментира Цветанов, визирайки празненствата за 3 март с участието на руския патриарх Кирил.
„Това е мрежа за тъмно финансиране на кампанията, която действително трябва да бъде осветлена и да видим на каква база БСП за взели решението да номинират Радев за президент. Не остават съмнения, че той е зависим от други държави”, категоричен е Цветанов.
На въпрос дали страната ни е била уведомена предварително за атаките на САЩ, Великобритания и Франция в Сирия, Цветанов отговори, че сме били информирани.