Футболни страсти без умора на Фен Купа в Стара Загора

Футболната фиеста на Фен Купа в Стара Загора продължава и утре с 1/8 финалите и фазата на директните елиминации

Първият регионален полуфинал на Каменица Фен Купа 2018 стартира днес на стадион „Берое“ (изк. терен) в Стара Загора. Участници в него са близо 320 любители футболисти, разпределени в 32 отбора от града домакин и Сливен.Официални гости за откриването бяха „радостта на народа“ легендата на „Берое“ Васил Драголов и Божидар Искренов. „Добре дошли на 16-тото издание на Каменица Фен Купа. Този турнир няма аналог в България и пожелавам на моите приятели организаторите някой ден да отпразнуват откриването на 116-тото издание. На участниците пожелавам успех и спорна игра. Забавлявайте се, бъдете приятели и нека най-добрият победи!“, заяви Божидар Искренов по време на встъпителната церемония. След откриването двете футболни легенди се включиха в демонстративен мач между ветераните на ФК „Берое“ и сборен тим на община Стара Загора и представители на местните медии.

Мачът беше изключително атрактивен и прикова вниманието на всички на терен. Първото полувреме завърши при резултат 2:0 за общинарите и журналистите, след голове на  Станимир Стойчев и Николай Стоев от отбора на общинарите. Това, че изостават, изобщо не притесни ветераните и сякаш ги амбицира да покажат класа от висшия футболен пилотаж. В крайна сметка старата старозагорска школа си каза тежката дума. Първият гол за ветераните падна, след като Божидар Искренов беше фаулиран в наказателното поле и спечели дузпа за отбора си. Зад бялата точка застана ветеранът Петко Петков и се разписа за 1:2. Последва бърза контраатака и изравнителен гол на Васил Драголов. Общинарите и журналистите отговориха с още едно попадение, дело на Петър Нанев и резултатът стана 3:2 в тяхна полза. Минута по-късно публиката изригна, когато Петко Петков спря топката на гърди почти в центъра на терена, завъртя се грациозно около оста си и с мощен шут от воле изпъна противниковата мрежа. Триумфът на Петков достигна кулминацията си в последните минути на мача, когато топката отново „лепна“ на левачката му и отбеляза хеттрик. Последното попадение отново беше във вратата на сборния тим, след карамбол в наказателното им поле и автогол. С това срещата завърши при резултат 5:3 за ветераните, а най-големи победители се оказаха посетителите, които „изпиха“ с очи това невероятно зрелище.

Осемте гола от демо-мача бяха само върхът на айсберга. В контраст със слънчевото време, на изкуствения терен на стадион „Берое“ се изсипа дъжд от голове, придружен с гръмотевични шутове и светкавични контраатаки. Само в първата серия мачове от груповата фаза паднаха 55 попадения. Най-резултатни бяха срещите между „Ди Къмпани“ и „The team G” (5-0), „Форест“ и „Тренто“ (5:0), а тимът на „pit bull” надви „Мандарини“ с 3:2.

Футболната фиеста на Фен Купа в Стара Загора продължава и утре с 1/8 финалите и фазата на директните елиминации. Моментът на истината ще настъпи в 13:00 ч. в неделя, когато започва финалният мач за излъчване на регионалния шампион на Стара Загора и Сливен. Отборът на първо място ще е първият национален финалист за тази година, който ще премери сили за голямата награда с останалите 9 най-добри отбора от приятели от всички краища на България. Залогът пред тях, както винаги, е много висок – националните шампиони на Каменица Фен Купа 2018 ще посетят мач на свой любим футболен отбор в рамките на Европа.