БСП с пореден опит за популизъм на гърба на Европейката младежка конференция

Социалистите атакуват и чрез двете си младежки организации – МБСП и Национален младежки форум

БСП с пореден опит да прави партийна политика на гърба на младежката. Социалистите за пореден ден излязоха с неистини по отношение на Европейския младежки форум – този път от най-високата трибуна в държавата – Народното събрание. Депутатите от „левицата“ обвиниха ГЕРБ в обидно отношение към младите и заявиха, че това можело да се поправи само като подкрепят техния законопроект.

„Нашият законопроект предлага и регламентира, именно и дава законови гаранции за младежкото присъствие и представителство, това което искат младите хора да участват активно в решението за политиката за тяхното развитие и тяхната реализация в България. Виждам че не ви е приятна тази тема, но смятам, че днес може да покажете, че младите хора са ви приоритет, ще ги включите ли в дневния ред или не“, заяви „червената“ депутатка Весела Лечева.

Срещу казаното от социалистите в кулоарите на парламента заяви лидерът на младежката структура на ГЕРБ и зам.-министър на външните работи Георг Георгиев.

„Именно нещо толкова важно за младежите и Европа бе въвлечено в мрежата от лъжи и интриги на БСП. Така само подронват авторитета на институциите и държавата, за да могат просто да кажат - Ето! Провалихме се! Опозицията просто не може да прости поредния успех на ГЕРБ по време на председателството. Така се разпростря мрежата от лъжи. Няма как да правим младите хора в Европа заложници, заради това че опозицията не може да приеме поредния ни успех“, заяви Георг Георгиев.