Младежи от четири страни се събират на работна среща в Стара Загора

Животът

01-05-2018, 15:10

Снимка:

организато

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Близо 25 младежи спортуваха в гората в Стара Загора

На срещата младежите ще обсъдят проблемите в работата с неактивните младежи и ще споделят добри практики от дейността си в различните държави

На 4 май, от 14.00 часа, в Международен младежки център Стара Загора, ще се състои работна среща с партниращи организации от Гърция, Македония, Уругвай, България, съобщават от пресцентъра на общината. Организациите участват в обучителен курс, част от проект "Неактивни младежи в нужда" по програма Еразъм +, Ключова дейност 2, съфинансиран от Европейската комисия.
Главен организатор на обучението и на срещата е СНЦ "Академия на успеха" Стара Загора, с партньор Превантивно-информационен център по зависимости към Община Стара Загора.
Целта на проекта е да се активизират млади хора, които не са заети на трудовия пазар и не са в процес на обучение.
На срещата младежите ще обсъдят проблемите в работата с неактивните младежи и ще споделят добри практики от дейността си в различните държави.
През февруари т.г. членове на СНЦ "Академия на успеха", заедно с представител от Превантивен център по зависимости, присъстваха на встъпителна среща по проекта, която се проведе в Монтевидео, Уругвай. Тогава е било взето решение да бъде създадена онлайн платформа в помощ на неактивните млади хора.