Каракачанов: ЦСКА е бил 50 години към Министерство на отбраната, хеликоптерите са жест

Спорт

02-05-2018, 15:59

Снимка:

http://cska.bg

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

„Армейците“ обявиха програмата за 70-годишнината си

"Клубът ЦСКА е бил 50 години към Министерството на отбраната. Заслужава подобен жест. И го казвам въпреки това, че съм привърженик на ФК „Левски“. Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов по повод предоставянето на хеликоптери за честванията на годишнината на ЦСКА. „Предвиждат се между един и два хеликоптера. Предвижда се с единия хеликоптер да скочат състезателите от националния отбор по парашутизъм като демонстрация, а с другия да се направи демонстрация на т.нар. бързо въже от специалните сили. Ако предположим, че и двата хеликоптера ще летят, летателното време ще бъде до час и половина, а разходът се изчислява на летателно време“, каза още министър Каракачанов. По думите му максималните разходи за гориво ще са 2 хил. лева.
„Следващата година има годишнина на „Левски“, ако съм още вицепремиер и отговарям за сигурността, ще помоля колегите от МВР да направят и един жест към този отбор“, допълни Каракачанов.
Междувременно беше обявена програмата за 70-годишнината на футболния клуб. Тържествата започват в 10 часа на стадион "Българска армия" и ще продължат през целия ден с демонстративни прояви на няколко вида спорт.
Кулминацията започва след 18:00 на стадион "Васил Левски", когато ще бъдат наградени 400 от най-заслужилите спортисти на ЦСКА. Ще се включат и Военновъздушните сили с полети на самолети и хеликоптери над стадиона. От 20:00 часа е мачът от Първа лига ЦСКА-София - "Лудогорец". До момента за събитието на националния стадион са продадени близо 19 хиляди билета.