Инж.Ралев и екипът му гости на арт събитие „Детски свят” в НУ „Хр.Ботев”

Мисия Пловдив

04-05-2018, 17:04

Снимка:

район „Северен”

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Невероятната емоция на малките творци и техните партньори бе споделяна през цялото време от многобройните зрители

Тази пролет НУ „Христо Ботев” ще посрещне стогодишния юбилей от основаването си, като финалната проява ще кулминира на 31.май. Малките ботевци и техните учители започнаха реализирането на инициативите в чест на знаменателната годишнина с арт събитие, което се превърна в истински празник и за децата, и за многобройните гости от район „Северен”.            Начело на внушителната група от кметската администрация беше инж.Ральо Ралев, а заедно с него бяха Л.Кътова, заместник-кмет , Д.Йорданова, секретар, и много служители, които с готовност се включиха в празника на училището.
Замисълът на проявата се улесни от подаръка, който кметът направи на децата – 4 статива за рисуване като част от оборудването на изявата. „Детски свят” – под такъв наслов протече състезанието между седем отбора художници, които бяха съставени от четвъртокласниците на училището, а към тях с радост се присъединиха с бои и четки и служители от районната администрация.
Инж.Р.Ралев даде старт на интересната надпревара, като призна, че рисуването не е най-силната му страна, но не отказа на настойчивата покана на отборите да рисува и той. Безценни съветници по време на рисуването бяха членовете на журито: Е.Гигова и М.Васева, докторанти от ПФ на ПУ „П.Хилендарски”, както и преподавателят по изобразително изкуство на децата Т.Петкова. Невероятната емоция на малките творци и техните партньори бе споделяна през цялото време от многобройните зрители, които се трупаха любопитно около отборите с надежда и те да участват в рисуването ако не с четка и бои, то със съвети поне.
След 40 мин. рисуване и смехове журито обяви победителите въз основа на най-добре обмислената и реализирана като композиция и цвят идея, но най-ценната награда бяха аплодисментите на зрителите. Силно се откроиха цветовите решения във всички работи, което призна и компетентното жури. Събитието бе съпроводено с толкова положителни емоции, че потребността да има още такива инициативи бе спонтанното желание на ботевци, а ръководството на училището обеща, че днешният празник е само началото на поредица от Директорът на училището Ив.Пенев благодари на своите любими деца и на отзивчивите партньори от район „Северен”, като призна с дълбоко вълнение, че всичко, което се прави в НУ „Хр.Ботев”, е в името на неговите талантливи и обичливи ученици.