Кметът на Солун Янис Бутарис поздрави Иван Тотев за постигнатото в Пловдив

Мисия Пловдив

07-05-2018, 08:00

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Пловдив заслужава титлата Европейска столица на културата

„Много приятно съм изненадан от Младежкия център в Пловдив. Имате прекрасен град – много зелен, със стари дървета, чист и приятен. Впечатлен съм от големите и широки булеварди и тротоари“, това сподели кметът на Солун Янис Бутарис в края на двудневното си посещение в града под тепетата. „Всеки път, когато идвам тук, виждам, че Пловдив е станал все по-хубав и по-хубав“, допълни още той и благодари за гостоприемството на кмета Иван Тотев.

Янис Бутарис поздрави своя колега за това, че се грижи добре за Стария град. Официалните гости не пропуснаха да споменат, че са изненадани от това как управлението на Пловдив успява да вдъхне живот в старите къщи, като ги изпълва с различни мероприятия, едно от които е дефилето „Вино и гурме“.

„Пловдив заслужава титлата Европейска столица на културата. Това е награда, която се дава на градове, които могат да направят нещо иновативно и аз вярвам, че Пловдив ще направи това“, посочи Янис Бутарис.

Кметът на Солун беше толкова впечатлен от Младежкия център, че заяви, че ще направи подобен в гръцкия град. За целта той поиска да се запознае по-подробно с проекта, за дейностите в центъра – работа с младежи и обмен, разнообразни инициативи и успехите откакто функционира.

„В Солун имаме амбиция да направим също толкова добър младежки център и сме много впечатлени от това, което видяхме тук. Ние направихме специално проучване къде има подобни центрове, финансирани с пари от Европа и установихме, че точно в Пловдив е най-добрият“, уточни Бутарис.

Той допълни още, че ще изпрати свой екип, за да се запознае с начина на почистване на Пловдив, тъй като чистотата на града прави голямо впечатление.

„Изключително съм радостен от положителната оценка на моя колега, г-н Бутарис, защото това означава, че добре вършим своята работа и Пловдив се развива“, заяви от своя страна кметът Иван Тотев.

Делегация от побратимения на Пловдив град е тук по покана на кмета Иван Тотев. След вчерашното си посещение в Стария град, базата на Аграрния университет в с. Брестник и обиколка на Цар-Симеоновата градина, където послушаха програмата на Пеещите фонтани, официалните гости се разходиха из Главната улица.

Голяма изненада за група туристи от Солун беше да видят градоначалника си да разглежда красивите сгради в центъра на Пловдив и не пропуснаха да се снимат с кметовете на вторите по големина градове в България и Гърция.

Запечатано с приятелска снимка беше и на едно от емблематичните места в Пловдив, любимо на малки и големи, буквите “TOGETHER” на стълбите на Каменица.