До 9 май можете да видите чудотворната икона на Богородица

Бургас Лайф

07-05-2018, 10:39

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Чудотворната икона на Богородица "Скоропослушница" идва в Бургас

Почти до края на май тя ще бъде изложена в различни храмове в региона

Сливенска Митрополия съобщава на православните християни, че от 28 април до 20 май 2018 година в Сливенска епархия ще бъде донесена за поклонение Чудотворната икона на Света Богородица "Скоропослушница". В Бургас иконата ще пристигне около 17 ч. на 6 май /неделя/ и ще остане до 9 май в катедрален храм "Св. св. Кирил и Методий".

Иконата е копие и е изографисана в Света Гора през 1893 година. Осветена е в манастира "Дохиар", където от десети век се намира оригиналната икона. През 1915 година това точно копие е била подарено на църквата "Св. Александър Невски" в гр. Ананиев - Украйна.

 Иконата на Света Богородица "Скоропослушница" помага при необходимост от незабавна помощ за всичко - оздравяване, при трудни житейски и семейни ситуации, забременяване, благополучно раждане и много други нужди.

В Сливенска епархия Чудотворната икона ще бъде донесена за поклонение в следните градове и храмове: до 9 май в Бургас, в храм "Св. св. Кирил и Методий", 10 и 11 май в Созопол, храм "Св. Георги", 12-13 май в  Царево, храм "Св. Цар Борис", на 14-16 май  в Поморие, в манастира "Св. Георги", на 17-19 май в Несебър, храм "Св. Богородица" и  20 май в Обзор, храм  "Св. Иоан Кръстител".