Митничари откриха 1.703 кг сребърни накити в бельото на румънка на ГКПП Капитан Андреево, пътуваща в лек автомобил с румънска регистрация.

Колата, "Фолксваген Пасат", пристига на ГКПП Капитан Андреево от Турция на 1 май. Шофьорът и неговите две спътнички, всички румънски граждани заявяват, че не внасят нищо за деклариране.

По време на проверка и при личен преглед на пътуващите в колата румънски гражданки, в бельото и по дрехите на една от тях, митничарите откриват изделия от бял метал. От сутиена, долното бельо и джобовете на панталона на жената са иззети 571 сребърни бижута, сред които 408 медальони, 43 пръстени, 24 гривни, 25 синджира и 71 чифта обеци.

Направената експертиза от вещо лице е установила, че сребърните бижута са с висока проба 925, с общо тегло 1.703 кг и са на стойност 6 800 лева. Контрабандните сребърни изделия са задържани и подлежат на отнемане в полза на държавата, според разпоредбите на Валутния закон. На румънската гражданка е съставен акт за нарушение на Валутния закон.