Съдят мъж, убил тъща си и направил опит за убийство на бременната си съпруга

Крими

09-05-2018, 08:30

Снимка:

pixabay.com

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Започва ремонтът на 22 километра от АМ „Тракия“ от Пловдив към Стара Загора

Умъртвил е 68-годишната М. Ж.

Окръжна прокуратура – Стара Загора внесе в съда обвинителен акт спрямо  Красимир И., на 47 г., за това, че на 20.05.2017 г., в гр.Стара Загора,   умъртвил 68-годишната М. Ж. и направил опит  да умъртви  бременна жена - съпругата си - 30-годишната Г. И., като  деянието е било довършено, но не са настъпили предвидените в закона и искани от дееца  обществено-опасни последици за това престъпление  -  престъпление по чл. 116, ал.1, т.4 предложение първо и последно във вр. с чл.115 във вр с чл.18, ал.1 от Наказателния кодекс.

На 20.05.17 г. в гр. Стара Загора, М. Ж. и Г. И. очаквали в жилището им да дойде обвиняемият Красимир И., който трябвало да вземе багажа си и да се изнесе заради предходни семейни конфликти. Към 10 часа, сутринта,  пострадалата М. Ж. излязла и отишла до  магазина. Тогава по телефона  обвиняемият Красимир И. се обадил на съпругата си, която била бременна, и я уведомил ,че е спал в хотел и ще дойде да  вземе багажа си. Обвиняемият и М. Ж. се засекли пред входната врата на апартамента, а Г. И. казала да влезнат, за да му даде багажа, като в това време  тя се заключила в хола. Там било и по-голямото дете на обвиняемия и пострадалата Г.И. - 11 – годишно момче.  През остъклената врата на хола Г. И. видяла как майка й влиза с обвиняемия, който  още в коридора  я нападнал, като започнал да я удря. М. Ж. се развикала вика за помощ с думите: “Убиват ме!“ и започнала да се придвижва бавно по коридора към хола, за да се скрие в нейната стая. Обвиняемият Красимир И. я следвал, като й нанасял  удари с нож . В уплахата си Г. И. първоначално не забелязала , че обвиняемият държи нож в ръката, с която удря тъща си, но незабавно се обадила за помощ на тел.112, като заявила,че бият и убиват майка й. Обвиняемият  Красимир И. счупил стъклото на холната врата и пъхнал ръката си,  за да я отвори. Съпругата му видяла  ножа и разбрала, че майка й била  наранена с него. Обадила се за втори път на тел.112 и извикала на детето си да отиде в спалнята. Самата тя стояла до вратата за терасата. Детето било до врата на спалнята и  видяло случващото се. Обвиняемият Красимир И. се насочил към съпругата си  и без да каже нищо я пробол с ножа  в горната част на корема. След това й нанесъл втори удар в същата област.  Малко след това Г. И. видяла как съпруга й сам се мушнал с ножа в областта на корема, обърнал се и напуснал апартамента. Обвиняемият избягал, без да оказва помощ на пострадалите.  На място пристигнали екипи на полицията и Спешна помощ. Според извършените по делото съдебно-медицински експертизи е установено, че 68-годишната М.Ж. е починала от наранявания в гръдния кош, при които е последвала остра кръвозагуба, а на Г.И. й били причинени  две прободно-порезти наранявания в корема, довели до разстройство на здравето, поради което тя е била настанена в болнично заведение.

Впоследствие обвиняемият Красимир И. е бил задържан в с. Пчеларово, обл. Кърджали, като до там се придвижил с такси и потърсил медицинска помощ. Той е с взета от съда мярка за неотклонение „задържане под стража“. 

За това престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.