Трима лекари от Отделението по Кардиология в болницата са подали молби за напускане!

Мисия Добрич

09-05-2018, 16:56

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Общото събрание на МБАЛ-Добрич избра д-р Светозар Байчев за нов директор

Отделение е в състояние на невъзможно функциониране

Трима от общо петима лекари в Отделението по Кардиология в добричката болница са подали молби за напускане. Единият от тях е завеждащ отделението д-р Златинка Щерева.
Работим при много голям стрес , натоварване и напрежение. Отделението е натоварено с определена специфика, има интензивен сектор, спешност, както и много консултативна дейност,коментира за радио „Добруджа” д-р Щерева. Кардиологичното отделение  е на първо място по брой на консулти.  От друга страна работим и  в условия на голям кадрови дефицит, което води до огромно напрежение и  невъзможност  за адекватна почивка, допълва тя. Всичко това води до  текучество на персонал и то  до степен,  в която ще стане невъзможно функционирането на отделението. Освен графика за дежурства се налага да даваме допълнително  по още 6 или 7 платени дежурства, казва още медикът.
Заплащането  на труда също е недостатъчно, но този фактор не е основният, който провокира желание за напускане. Другите фактори , като натовареност, липса на кадри и извънреден труд, са по-мотивиращи и водещи до депозиране на оставки.
Според  д-р Щерева, кадровият дефицит не е  въпрос на добър или лош мениджмънт. Недофинансирането на клиничните пътеки, както и другите условия, правят болницата непривлекателна за младите лекари.
Д-р Златинка Щерева има 30 годишен стаж в МБАЛ-Добрич. От тук нататък ще работи само в частния си кабинет.

Източник: МГ Добруджа