ГЕРБ категорични: Няма да подкрепят отмяната на забраната за пушене в заведенията

След срещата Валери Симеонов – ГЕРБ

Совалките на вицепремиера и председател на НФСБ Валери Симеонов с парламентарните партии продължават и днес. След като преди дни Симеонов разговаря с БСП, днес дойде ред и на управляващите от ГЕРБ. Симеонов търси подкрепа за няколко свои законопроекта – в това число отмяната на забраната за тютюнопушенето на закрито и ограничения за хазартните игри.

„Що се касае до законопроекта, който е свързан с тютюнопушенето - ние сме категорични, че това няма как да бъде подкрепено от парламентарната група на ГЕРБ, защото само преди 6 години ние сме били вносители на този законопроект и смятам че вече получава съответния ефект“, заяви пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Валери Симеонов не демонстрира изненада или обида от решението на ГЕРБ. По думите му било нормално, след като те са вносители на сега действащия закон.

„Като вицепремиер аз съм длъжен да обиколя всички парламентарни групи и да потърся подкрепа“, обясни действията си той. Според Валери Симеонов сегашните правила са ограничителни по отношение на търговската дейност на голяма част от туристическия бранш.

Относно закона за хазарта там Симеонов ще получи пълна политическа подкрепа от ГЕРБ. „В момента действително има заразяване на подрастващите и на хората с по-нисък социален статус, които просто се подават на манипулациите в медиите във връзка с хазартните игри“, каза Цветанов.