Окръжен съд - Добрич измени мярката за неотклонение на разследван за две престъпления

Крими

11-05-2018, 15:21

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Откраднаха 15 тона меден проводник

Измени му мярката в „парична гаранция“ в размер на 100 лева

Окръжен съд - Добрич уважи молбата на мъж от село Българево и измени наложената му от Районен съд - Каварна мярка за неотклонение от „задържане под стража” в „парична гаранция“ в размер на 100 лева.

Срещу 60-годишния Н.К. е предявено обвинение, че на 27 април в село Българево, като съизвършител, с цел да  набави облага за себе си и за свой съучастник, се сдобил с около 77 метра медни електрически проводници, за които се знае, че са били придобити от другиго чрез кражба. Разследващите твърдят, че  освен това, без надлежно разрешение, той е държал в дома си самоделно направена въздушна пушка, въздушна пушка с оптика и боеприпаси за тях.

Съдът, след като се запозна с материалите по досъдебното производство и след преценка на доводите на страните, намeри, че към настоящия момент продължаването на постановената най-тежката  мярка за неотклонение спрямо мъжа би било твърде тежко.  Действително срещу задържания е повдигнато обвинение за две тежки умишлени престъпления и е налице обосновано подозрение за неговата съпричастност към деянията, но към настоящия момент той не би могъл да повлияе по какъвто и да е начин за изхода  на  разследването, посочва в мотивите си съдебният състав.

Мъжът има предишни осъждания, но те са отпреди повече от 30 години и към момента той е реабилитиран, т.е. с чисто съдебно минало, коментира още съдът.

Воден от тези съображения съдебният състав счете, че не са налице основанията за продължаване на постановената мярка за неотклонение "задържане под стража" и я замени с „парична гаранция“ от 100 лева.

 Определението на Окръжен съд - Добрич е окончателно.