Валентин Радев и Ивайло Московски откриха реновирана сграда на жп гарата в Пловдив

Мисия Пловдив

13-05-2018, 07:02

Снимка:

Пресцентър МВР

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Двамата министри инспектираха и строителните дейности в района на отбивката за летището на Пловдив

Министрите на вътрешните работи и на транспорта, информационните технологии и съобщенията откриха обновената сграда на жп гарата в Пловдив. Двамата изразиха задоволство от възстановения културно-исторически паметник в града. По думите на министър Московси реновираната сграда е  добър пример за публично-частно партньорство.
Министър Радев подчерта, че благодарение на активното участие на общината е изградено и видеонаблюдение, което е свързано с областната дирекция. По този начин се осъществява контрол не само в периметъра на гарата и автогарата, но и в подлезите. Петима служители работят на място и осъществяват непрекъснатото наблюдение на района.  Министър Радев припомни, че във връзка с годишните отчети на областните дирекция на МВР в страната, той проведе редица срещи и разговори с представителите на местната власт. Вътрешният министър изрази задоволство от постигнатото ниво на комуникации между институциите и посочи, че част от обсъжданите въпроси са обхващали именно изграждането на системите за видеонаблюдение, както и възможността за полицейско присъствие в малките населени места. По думите му тези срещи са изключително полезни и в аванс съобщи, че предстои в понеделник подобен формат и в Перник.
Министър Радев коментира и  идеята за възможността кметове на малки населени места да сключват договори с охранителни фирми за опазване на имуществото на общината. Това не е лоша практика,посочи той с уточнението, че въпросът е в баланса. Фирмите могат да отиват и да помагат там, където е необходимо. Те по никакъв начин не отнемат функциите на полицията, която в крайна сметка си върши работата. От друга страна охранителната дейност се развива от години, тя не е от вчера и би могло да бъде използвана в помощ на полицията.
Двамата министри инспектираха и строителните дейности в района на отбивката за летището на Пловдив. Проектът Лот 6, съфинансиран от община Пловдив, стартира в началото на август  миналата година. Очаква се той да приключи до края на годината. Разширението обхваща общо 10.700 км  път Пловдив – Асеновград.