Клуб "Фортуна“ дари средства за лечението на Димитър Стоев от с. Оброчище

Той се нуждае от средства за операция със стволови клетки

200 лева дариха членовете на Сдружение „Клуб Фортуна“ за лечението на 32-годишния Димитър Стоев от с. Оброчище, нуждаещ се от средства за операция със стволови клетки, за да проходи отново след тежък инцидент. Решението е взето от клубните членове по време на годишната им сбирка, която се проведе в ДЛС-Балчик. Дарението е направено по предложение на Светлана Бънзарова, редактор в списание „Гора“, съобщи инж. Калинка Тодорова, която е домакин на тазгодишната среща.

 Разказах на колегите, че стопанството ни се включи в благотворителен базар, за да помогнем на Димитър да проходи отново и всички те решиха, че трябва да се даде шанс на младия мъж, защото животът е пред него, каза инж. Тодорова. Тя допълни, че жените от „Клуб Фортуна“ и друг път са помагали на хора в нужда.

Сдружение „Клуб Фортуна“  е  неправителствена организация на жените – ръководителки в системата на Държавната агенция по горите. То е създадено през 2002 г. с идеята за популяризиране на лесовъдската професия, както и за професионална взаимопомощ и обучение. В него членуват  жени с лесовъдско образование – директорки на държавните лесничейства, държавните ловни стопанства, лесозащитните и семеконтролни станции и дирекциите на природните паркове.