Мл. Маринов: Нямаше нарушения по време на срещата на върха в София

Животът

18-05-2018, 10:41

Снимка:

bnt.bg/ кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Хората наистина са се съобразили с предварителната информация за ограничение на движението

Максимално постигнахме целта да има сигурност и да не натоварваме излишно гражданите по време на срещата на върха ЕС - Западни Балкани, каза главният комисар на МВР Младен Маринов в ефира на БНТ. "Бяха събрани много сили и средства от провинцията, продължава част от срещата, пикът беше вчера, досега нямаше нарушения и престъпления", добави той.

Според него хората наистина са се съобразили с предварителната информация за ограничение на движението и затова е нямало сериозни предизвикателства с автомобилния транспорт в София.

Маринов отбеляза и че има напредък в обединението на всички системи за видео наблюдения. Той коментира и предстоящия туристически сезон и сигурността по морето.

"Запазва се практиката да имаме съвместни полицейски патрули по Черноморието. Слънчев бряг е един от най-рисковите райони от страна на престъпност, очакваме да има проблеми, окомандировани са сили от страната там", каза главният комисар на МВР.

"Абитуриентските балове също ще са във фокуса на МВР. Ще има полицейски кортежи на абитуриентските балове, както и цивилни коли на МВР с видео наблюдение, за да се предотвратят действията на водачите, които застрашават живота и на абитуриентите и на околните", обясни Младен Маринов.

"Все още не са приключили и експертизите, които да докажат безспорно автентичността на писмото, което избягалият затворник Владимир Пелов изпрати до български медии и президента", каза още главният комисар на МВР Младен Маринов.

В писмото си Пелов твърди, че не е извършил нито едно от престъпленията, за които е осъден и това го е накрало да избяга. На 3 април той и Радослав Колев избягаха от Централния софийски затвор след като стреляха по надзирател.