Да живеем в мир и да строим, призова Борисов Западните Балкани

Политика

18-05-2018, 17:04

Снимка:

правителствена пресслужба

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Премиерът участва на Виенския икономически форум

Темата за Западните Балкани се превърна в една от най-важните за ЕС – този извод направи премиерът Бойко Борисов след срещата в София. По време на Виенския икономически форум, на който участваха и лидери от Западните Балкани Борисов посочи колко важни са били двустранните срещи между лидерите на Сърбия и Косово, и на Гърция и Македония.

„Като дойдоха Ципрас и Зоран Заев вчера все едно папа избраха. Имаме новина! Ще се разберем за името! Всички пляскат. Знаете ли колко беше приятно? Надяваме се скоро и това да стане, за да тръгне и Македония по пътя към присъединяване към НАТО“., заяви Борисов.

Той обеща, че балканите ще станат строителна площадка, тъй като инфраструктурните проекти за региона са от изключителна важност. Борисов отново повтори, колко важен е и мирът.

"Да живеем в мир, защото ако заедно не си помогнем, няма кой да ни забележи. Само заедно могат да ни приемат", повтори Борисов.

Премиерът проведе и отделни срещи с премиерите на Сърбия, Република Македония, Черна гора, Албания и Косово – Ана Бърнабич, Зоран Заев, Душко Маркович, Еди Рама и Рамуш Харадинай.