Полиция, местна власт и хотелиери обсъдиха сигурността през туристическия сезон в Арбанаси

Животът

19-05-2018, 11:24

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

От понеделник ще има постоянно полицейско присъствие в резервата

Традиционната вече среща между полиция, местна власт и представители на хотелския и ресторантьорския бранш се проведе в кметството на село Арбанаси. Целта на инициативата беше да се обсъдят и набележат всички необходими мерки, които да гарантират сигурността и спокойствието на гостите и жителите на селото по време на летния туристически сезон.

Обсъдени бяха въпроси, касаещи опазването на обществения ред, безопасността на движение, престоя и паркирането на туроператорските фирми, опазване имуществото на гражданите и спазване на правилата и изискванията при използването на пиротехнически изделия. Полицейските служители припомниха основните изисквания за часовите пояси, в които не трябва да се вдига шум, мерките за предотвратяване на посегателства върху имуществото на гражданите и нерегламентираното използване на пиротехника. 
От 21 май ежедневно в определен часови диапазон през светлата част на денонощието ще бъде осигурено постоянно присъствие от полицейски екипи на Областната дирекция на МВР – В. Търново , а през останалото време патрулни автомобили ще извършват периодичен обход в селото.  Присъстващите бяха запознати с предприетите мерки за подобряване на безопасността на движение – освежаване на пешеходните пътеки и преглед на вертикалната маркировка. Припомнен им беше реда за подаване на сигнали на тел. 112. Предоставен бе и допълнителен телефон в дежурната част на Областната дирекция , където също при необходимост могат да подават сигнали.
На срещата присъстваха кметът на с. Арбанаси Тошо Кръстев, началникът на  РУ – В. Търново гл. инсп. Валентин Къндев, началникът на сектор „Охранителна полиция“ при РУ – В. Търново гл. инсп. Емануил Манолов, ст. инсп. Росен Атанасов от отдел  „Охранителна полиция“ при ОДМВР – В. Търново и представители на туристическия бранш.