В Административния съд във Варна започна делото срещу отказ за добив на газ в Добруджа

Добруджанци

22-05-2018, 12:29

Снимка:

Административен съд Варна

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Община Генерал Тошево очаква положително развитие по казуса с „Русгеоком БГ“

Според жалбата, решението на РИОСВ-Варна е издадено при допуснати съществени процесуални нарушения

В Административния съд във Варна днес започна делото срещу отказ за добив на газ в Добруджа, съобщиха от пресслужбата на съда.
Делото е образувано по жалба на фирма "Русгеоком БГ" ЕАД срещу решението по оценка за въздействието върху околната среда на директора на РИОСВ-Варна, с което не е одобрено осъществяването на инвестиционно предложение за разработване и усвояване на находище "Спасово" в блок "Добрич", включващо четири участъка - "Рогозина", "Чернооково", "Калина" и "Рогозина изток", за проучване и добив на природен газ, уточняват от съда.
Според жалбата, решението на РИОСВ-Варна е издадено при допуснати съществени процесуални нарушения, довели до невъзможност на жалбоподателя да изрази позицията си по отрицателните становища на РЗИ-Добрич", Басейновите дирекции "Черноморски регион" и "Дунавски регион" и ВиК-Добрич. Според жалбоподателя решението на екоинспекцията е немотивирано и незаконосъобразно.
По направените от жалбоподателя доказателствени искания за съдебни експертизи, съдът ще се произнесе в закрито съдебно заседание, след запознаване със становището на ответника и с допълнително представените в откритото заседание доказателства.
Следващото открито съдебно заседание на съда е насрочено за 18 септември 2018 г.