Визита на Пламен Нунев посети Центъра за контрол на трафика в Черно море

Дунав

24-05-2018, 08:56

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Празнично шествие на ученици от русенските училища

Домакините предоставиха информация за охраната на морската и речна граница

Заедно с председателя на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов и свои колеги, народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев имаше възможност да посети Бреговата охрана в Констанца и Центъра за контрол на системата за наблюдение на трафика в Черно море - SCOMAR. Това стана днес в рамките на двудневно работно посещение в Румъния. С делегацията бяха Михай Чирику - държавен секретар в Министерство на вътрешните работи, Лауренциу Чучу - директор на Бреговата охрана и Александру Уае - заместник-директор на Бреговата охрана.

Те представиха структурата и правомощията на Бреговата охрана и специалната система за противодействие на престъпността по границите. Домакините предоставиха информация за охраната на морската и речна граница и начините за противодействие на трансграничната престъпност.

По-късно българските депутати посетиха и Центъра за контрол на системата за наблюдение на трафика в Черно море – SCOMAR, който се помещава в сградата на Бреговата охрана. Домакините демонстрираха как функционира системата, която идентифицира и проследява всички плавателни съдове.

 

„България и Румъния работят по отличен начин заедно и са изпълнили всички критерии за Шенген“, коментира в края на посещението г-н Цветанов.

Държавният секретар в Министерството на вътрешните работи Михай Чирику изрази мнение, че е несправедливо България и Румъния все още да не са част от Шенгенското пространство.