С хоругви и икона на първоучителите Кирил и Методий тръгна празничното шествие в Добрич

Мисия Добрич

24-05-2018, 11:45

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Добрич празнува 24 май (фоторепортаж)

С тържествен ритуал зрелостниците предадоха училищните знамена на випуск 2019

С хоругви и икона на първоучителите Кирил и Методий, зографисана преди повече от 100 години от неизвестен майстор и съхранявана в храма "Света Троица", тръгна празничното шествие на ученици, учители и деятели на културата в Добрич.
С Вазовите стихове "Аз съм българче" първокласничката Пламена Антониева откри тържествата за Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.
Народ, който е издигнал на пиедестал своите просветители, е обречен да има бъдеще. Народ, осъзнал силата на словото, не може да бъде разпилян, заяви в словото си пред паметника на Светите братя кметът на Добрич Йордан Йорданов. На мемориала положиха венци и цветя кметската управа, областният управител Красимир Кирилов, председателят на общинския съвет Иво Пенчев, народни представители, почетни граждани на Добрич.
С тържествен ритуал зрелостниците предадоха училищните знамена на випуск 2019. Шествието поведоха ученици и учители от хуманитарната гимназия "Св.св. Кирил и Методий", наследник на първото класно училище в Добрич, създадено преди близо 150 години. На празника дефилират близо 3800 деца с лентата "отличник" от 24 учебни заведения в града, съобщава БТА.