Прохождащи таланти и утвърдени звезди от град Гулянци в културната програма на панаирните дни тази година

Близо 300 певци, танцьори и инструменталисти от община Гулянци и област Плевен участваха тази година в Събора на народното творчество

В дните от 25 до 27 май Гулянци празнува своите традиционни панаирни дни. Кметът на общината Лъчезар Яков откри празника и подчерта значението му: „За мен е особено приятно, че сме създали условия и за малките, и за големите да развиват талантите и интересите си, да имат възможност за изява.” – и допълни: „Ние общинското ръководство и администрация полагаме усилия да обхванем всеки аспект от живота – работим по проекти за подобряване на инфраструктурата, реализираме и социални проекти. За нас са важни и пътищата, и социалните звена, и училищата, и читалищата, за нас най-важни сте вие, уважаеми съграждани!”
Програмата продължи с концерт на самодейните колективи и изпълнители при НЧ „П. Р. Славейков” гр. Гулянци с участието и на децата от ДГ „Незабравка”. По-късно фолклорния дует Сестри Диневи весели събралото се множество.

Близо 300 певци, танцьори и инструменталисти от община Гулянци и област Плевен участваха тази година в Събора на народното творчество, който е традиционен за Панаирни дни Гулянци. В съботния ден песните им огласяха градския площад, а кръшните хора и ръченици вдигнаха градуса на настроението сред публиката. Всички участници в събора получиха почетен знак и грамота. Лъчезар Яков поздрави участниците за енергията, таланта и любовта, които влагат в опазването на българските традиции и увери, че винаги ще помага с каквото може за развиване на дейността им. 
За някои това бе първа изява на гулянска сцена, за други 15-та по ред, от самото създаване на събора. Симона Бецова от гр. Плевен е ветеран в събора, въпреки крехките си 11 години. За нея това беше осмо участие. За първи път на сцената в Панаирни дни Гулянци тя е стъпила едва на три години. В колекцията си Симона ще подреди и тазгодишната награда от събора, редом до останалите си призове, сред които „Плевенско славейче 2017” и „Плевенско славейче 2018”.

Спортните прояви са задължителна част от програмата на Панаирни дни Гулянци. В съботния ден новият спортен комплекс бе домакин на Детски турнир по тенис на корт, Турнир по шах и футболни срещи. Всички спортисти бяха наградени от кмета на общината Лъчезар Яков, който изрази задоволството си от факта, че игрищата и съоръженията, изградени по европейски проект, доказват ползата и функционалността си във времето.

Подобаващ финал на втория панаирен ден сложиха концертите на поп-певицата Стефани Борисова и народния изпълнител Христо Косашки.
Стефани Борисова е една от звездите на Гулянци, тръгнала по своя творчески път от НЧ „П. Р. Славейков”. След прекрасното си участие тя сподели, че за нея е изключително вълнуващо да е отново пред гулянската публика. Не по-малко развълнувани бяха и хората, които помнят Стефи още от първите ѝ артистични изяви. 
През годините Стефани е събрала богата колекция от призове и награди. 
Най-голяма радост ѝ носи отличието „Звезда на фестивала в Малта”. Носител е на почетни първи и втори места от конкурсите: „Сребърна Янтра” - Велико Търново, „Нека да е лято” - гр. Павликени, „Петнадесет лалета” в гр. Хисаря и др. Участник е в големия концерт в зала 1 на НДК с редица известни изпълнители на сдружение Азбукари за построяване на детски площадки в страната за деца в неравностойно положение. Младата изпълнителка е част от екипа създал студийния запис на химна на град Гулянци „Мой роден град”.

По традиция неделният ден бе посветен на най-малките жители и гости на град Гулянци. В детското утро „Децата на Гулянци пеят, творят и мечтаят” участваха малчугани от детските градини в общината, читалището в Милковица и много индивидуални изпълнители. За всички участници имаше подаръци и лакомства, а за публиката вълнуващи минути с песните и танците на малките-големи таланти.
Неделният ден продължи с 3D кино-прожекции за деца и възрастни. Това е сравнително нов момент в програмата на панаира, който се радва на голям интерес и посещаемост. Сред филмите в афиша беше и „Революция Х”, с участието на друга гулянска звезда Диляна Попова.