Д-р Денислава Ангелова и млади гвардейци от Плевен гостуваха в предаването "Преди обед"

Изключително съм горда и щастлива с тези деца, защото те влагат много емоция в репетициите, сподели д-р Ангелова

Д-р Денислава Ангелова, председател на асоциация "Докосни дъгата" и инициатор за създаването на ученически гвардейски отряди в цялата страна гостува в шоуто на bTV "Преди обед". Заедно с нея бяха младите гвардейци Василена Тодорова и Никол Ангелова от ОУ "Д-р Петър Берон" - Плевен, Валентин Янкински от СУ "Иван Вазов" - Плевен и Никол Пискова от Езиковата гимназия в Смолян, които споделиха вълненията си около това да носят гвардейски униформи. 

Децата разказаха пред водещите Александър Кадиев и Деси Стоянова, че се чувстват щастливи и удоволетворени от инициативата. Младите гвардейци признаха, че са избирани по отличен успех и дисциплина. Учениците бяха категорични, че родината трябва да се почита и любовта към отечеството ги е мотивирала да участват в начинанието. Те дори не скриха желанието си да превърнат това в своя професия след години.

"От 10 години участвам в мероприятията на Първи ученически гвардейски отряд в Кърджали и от доста време в мен се зараждаше идеята да го направя в родния ми Плевен. Тази година, през месец февруари, решихме да създадем Втори ученически гвардейски отряд към ОУ "Д-р Петър Берон" - Плевен. И оттам се получи една лавина - потърсиха ме от Смолян, Батак, Русе, Бургас... На 3 юни в Бургас откриваме Четвърти ученически гавредейски отряд и Втори ученически гвардейски духов оркестър. Има много желаещи и чакат. На 15 май създадохме в СУ "Иван Вазов" - Плевен първия за страната такъв оркестър. Изключително съм горда и щастлива с тези деца, защото те влагат много емоция в репетициите", сподели Денислава Ангелова.