За 1-ви път двойки от Колумбия, Израел и Сан Марино на Купа Бургас

Бургас Лайф

31-05-2018, 13:01

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Европейски морски ден в Бургас

Те вземат участие в престижното международно състезание по спортни танци

За първи път двойки от Колумбия, Сан Марино и Израел ще вземат участие в престижното международно състезание по спортни танци "Купа Бургас".  В 33-то издание на турнира ще взета участие  300  двойки от 24 държави. Това стана ясно на пресконференция днес, в която взеха участие зам.-кметът по Европейски политики и Околна среда Руска Бояджиева, председателят на КСТ "Бургас 1975" Андрей Тодоров и представители на управителният съвет на клуба.

Турнирът "Купа Бургас" ще се проведе в зала "Младост" 1  и 2 юни. Продажбата на билети ще се осъществява в дните на състезанието на касите пред зала "Младост".Цената на билетите е 6 лв, като за инвалиди, пенсионери  и деца до 6 години- входът е свободен.

В 33- издание ще вземат участие топ двойки от Малта, Русия , Латвия , Германия, Италия, Кипър, Турция , Гърция, Сърбия, Румъния , Естония, Азербайджан , Сан Марино, Испания, Молдова, , Колумбия, България и др. За състезанието в Бургас идват и 2 двойки от топ 20 на световната ранг листа. Това са Ерик Теста и Федерика Брезо от Италия и Артьом Лясковски и Ксения Запутряева от Израел. От бургаския клуб, който е зомакин на състезанието за купите ще се борят 23 двойки.

Турнирът е кръг от WDSF Open.

"Купа Бургас" ще се  журира от 13 съдии от 13 страни-членки на WDSF/Световната организация по спортни танци/.Председател на журито е Върджил Григоре от Румъния.
В него ще участват повече от 48 двойки, от  18 федерации .