Автобусен шофьор се напи и тръгна да вози деца на екскурзия

Общество

01-06-2018, 12:22

Снимка:

freeimages.com/ anafa

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

С 1,27 промила мъжът щял да шофира с ученици от ІІІ и ІV клас

Шофьор на автобус, който е трябвало да превози деца от ІІІ и ІV клас, е бил хванат с 1,27 промила алкохол в кръвта, съобщиха от полицията в Смолян. 48-годишният мъж е трябвало да откара хлапетата на екскурзия от Златоград до Банско. Според експерти 100 грама погълнат концентрат, след хранене и след около час, при мъжете отчита между 0.5 и 1 промила алкохол в кръвта.
Общо 100 ученици е трябвало да пътуват в 7.30 днес сутринта. Преди тръгването на шофьорите бил направен тест с дрегер и така бил установен пияният шофьор. След направена проверка на полицията станало ясно, че автобусът, управляван именно от почерпения мъж, в който е пътувал и представител на туроператорската фирма, е тръгнал в 3:50 часа от Стара Загора и е пристигнал в Златоград преди заминаването на децата. Водачът е дал и кръвна проба. 48-годиншят мъж е задържан за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.
От полицията в Смолян припомнят, че с цел да не се допускат инциденти и произшествия с ученици при организиране на групови пътувания е създадена организация за извършване на проверки преди заминаването. Във всички случаи на организирани пътувания на ученици, за които полицията е уведомена, се извършва проверка на водачите за употреба на алкохол. Извършва се и проверка за техническото състояние на автобуса.