Елеонора Ангелова от Добрич е победителката в конкурса „Аз готвя най-добре“

Добрич Лайф

01-06-2018, 16:25

Снимка:

ГТ „П. К. Яворов”

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ден на ученическото самоуправление се проведе и в ПГ по туризъм "Алеко Константинов“

Наградата за победителя е стипендия за обучение в Кулинарна академия HRC настойност 2 000 евро

Елеонора Ангелова от Професионална гимназия по туризъм „П. К. Яворов” – Добрич е победителката в конкурса „Аз готвя най-добре“, организиран от Кулинарна академия HRC и българо-швейцарскиятпроект ДОМИНО за дуално образование.

Тенжел Абилова от същата гимназия и Нафисе Ахмед от Професионална гимназия по туризъм „Проф. Д-р АсенЗлатаров” – Бургас си поделят второто място. На трето място е Илияна Илиева от Професионална гимназия по облекло и хранене „Райна Княгиня” – Стара Загора.

Наградата за победителя е стипендия за обучение в Кулинарна академия HRC настойност 2 000 евро. Отличените с второ и трето място ще имат  възможност за обучение по програми на стойност 1 000 и 500 евро. Наградите са предоставени от HRC Академия, едно от най-престижните кулинарни училища в България и в региона.

Победителите бяха поздравени от заместник-министъра на образованието и науката Деница Сачева. Поздравявам ви с избора на търсената професия на готвач, която предлага много възможности, посочи тя. Заместник-министър Сачева окуражи всички участници в състезанието да продължават да следват мечтите си и им пожела да продължат да готвят със страст и желание.

12 ученици от дуалните паралелки по ДОМИНО заготвачи в професионалните гимназии в Добрич, Бургас, СтараЗагора и Перник участваха днес на финала, където готвиха с пилешко месо на тема „Вкусно, здравословно и красиво“ и разпознаваха подправки и аромати.

Оценяваше ги жури, в което са и двама професионални готвачи - Виктор Светославов, шеф-инструктор и Хюг инструктури, Бутен, преподавател по кулинарни изкуства в HRC Академията. В журито са още Петя Евтимова - ръководител на проекта ДОМИНО и Деляна Монева - директор на HRC Академията.

Те също поздравиха участниците с успешното представянето и им пожелаха нови успехи в училище и кухнята.