Министър Ангелкова: На плаж „Слънчев бряг- централен“ има достъп за хора с увреждания

Общество

04-06-2018, 14:44

Снимка:

Министерство на туризма

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Проверката на ивицата не откри нарушения

„На плаж „Слънчев бряг- централен“ има осигурен специален достъп за инвалиди, коeто е много важно, защото така ивицата предлага равни условия за всички туристи“, това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова, след като направи проверка на плажната ивица. Тя допълни, че един от приоритетите на министерството е повече ивици да имат специално предназначен вход за хора в неравностойно положение. Проверката е установила, че стопанинът на плажа е предвидил и персонал, който да помага на хората с уврежданията, а чадърите за тях са безплатни.
Спасителните постове отговарят и дори надвишават съгласуваната схема. По нея е трябвало да бъдат разкрити 3 спасителни поста, но още сега доброволно са разкрити и вече работят всичките 22 поста, които трябва да бъдат осигурени за активния летен сезон в периода 1 юли- 31 август. Работи и медицински пункт. Поставените преместваеми обекти също отговарят на одобрените от министерството параметри и заемат утвърдените площи. Има отделена и задължителната свободна зона за поставяне на лични плажни принадлежности.
Проверката на морски плаж „Слънчев бряг – централен“ не откри нарушения, обобщи министър Ангелкова. И коментира, че е добро начало и в първите дни на летния сезон всичко на плажа е наред и той е подготвен, спазвайки всичките изисквания да посрещне туристите.