Община Стара Загора помага на един от най-добрите клубове по културизъм у нас СК „Кобра“

С еднократна помощ в размер на 3 500 лв.

Кметът Живко Тодоров е осигурил от спонсори еднократна помощ в размер на 3 500 лв. за подпомагане на дейността и състезателите на Спортен клуб по културизъм „Кобра“. Той съобщи това днес, по време на срещата си в Община Стара Загора със състезателите Габриела Варнова, Драгомира Китанова, Яна Грудова, Румяна  Калоферова и Живко Петров. Това е малък жест, искахме да покажем, че оценяваме постиженията им през последните години, поясни кметът. По думите му, всички спортни клубове в града разчитат на помощ от общината, но не всички отчитат подобни постижения.

Спортът държи младите далеч от пороците. Когато са в залата, изразходват енергията си за целите на спорта, който ги прави по-дисциплинирани и отговорни, убеден е кметът. Той припомни, че със свое решение от 2013 г. Общински съвет Стара Загора даде на на клуб "Кобра" за ползване имот на ул. "Хаджи Димитър Асенов" 2, като клубът е извършил за своя сметка ремонт и оборудване на помещението.

Кметът поздрави състезателите за спечелените от тях титли през миналата и тази година, както и за приноса им към спорта в Стара Загора и България.

Треньорът Тихомир Трифонов, многократен републикански и балкански шампион по културизъм, представи откритието на клуба Живко Петров, европейски шампион за миналата година, който е убеден, че клубът е в Топ 5 на най-добрите в България. По думите му, не бива да се насажда у младите хора мнението, че  у нас няма условия за развитие на спорт и високи спортни постижения. Трифонов работи със състезатели от цялата страна, но според него намирането на качествени кадри е въпрос на селекция на спортисти с подходяща физика.

 Габриела Варнова стана вицешампион на Балканското първенство за девойки, има 3-то място на турнир „Пловдив 2018“ девойки и 3-то място на Балканското първенство жени над 169 см . Тя е курсант в Академията на МВР, специалност „Гранична полиция“.

Драгомира Китанова, която е крупие-супервайзор, стана вицешампион на турнир „Пловдив 2018“ в категория бикини фитнес до 169 см и е трета на Републиканския шампионат 2017г. категория бикини фитнес до 166см.

 Яна Грудова, която е икономист по професия,  дебютира на състезателната сцена през април 2018 г. Тя спечели златен медал на  турнир „Пловдив“ в кат. Бикини Мастерс над 35г., сребърен медал в кат. Бикини Фитнес до 160см  и други призови места на международни турнири.

Румяна Калоферова спечели бронзов медал при дебюта си в бодибилдинга на турнир „Пловдив 2018“. В срещата не участва Ралица Кашинова,която стана вицешампион в категория "Бикини фитнес" до 164 см на турнир "Пловдив" през тази година, има 6-о място от "Diamond cup Serbia" 2018  и вицешампионска титла от Балканското първенство в Румъния, категория "Бикини фитнес" и др.

СК „Кобра“ е един от най-старите спортни клубове по културизъм в страната и първият в Стара Загора и региона, създаден през 1983 г. от Иван Трифонов.